aug 01
sporten en ondernemen

Sporten en ondernemen: 4x daarom

Share this post
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Sporten en ondernemen. Als wij het woord ‘sport’ zeggen, waar denk je als ondernemer dan aan? “Geen tijd,” horen we je denken. Of: “Geen energie meer voor aan het eind van de dag.” Of, geheel begrijpelijk: “Die tijd besteed ik liever aan mijn gezin, ik ben al zo druk.” Herkenbaar? Helemaal niet vreemd: sporten en ondernemen zijn twee woorden waar ondernemers liever het woordje ‘of’ tussen zetten dan het woord ‘en’. Gisteravond was je op die netwerkborrel en lachte je nog je buikje weg met een nonchalante grap. Terwijl je heel goed weet dat het nodig is, een beetje beweging. Enfin: we sommen graag nog even voor je op waarom je als ondernemer toch echt, écht eens moet beginnen. Want hey – de kost gaat voor de baat uit, toch?

Sporten en ondernemen: what’s in it for me?

1. Minder stress en minder verzuim
Sporten en ondernemen betekent investeren in een actieve levensstijl (en in die van je personeel). Waarom is dat nodig? Omdat we vaak acht uur per dag of langer zittend doorbrengen. Zitten wordt zelfs geacht als het nieuwe roken. Sporten is goed bij het voorkomen en herstellen van werkgerelateerde klachten, stress en algehele fitheid. Een goede fysieke en mentale gezondheid helpt bij een optimale inzetbaarheid op de werkvloer. Zo zorgt sporten en ondernemen voor een fitte, arbeidsproductieve en stressbestendige ondernemer. Hierdoor ben je vanzelfsprekend ook minder vaak ziek en vergroot je de inzetbaarheid bij jezelf en bij je werknemers.

Zitten wordt zelfs geacht als het nieuwe roken.

2. Uitgerust op de werkvloer
Hangt iedereen in de ochtend rond de koffieautomaat? Last van slaaptekort? Geef het goede voorbeeld! Sporten en bewegen helpt om slaapproblemen tegen te gaan. Enerzijds omdat een goede conditie zorgt voor snel in slaap vallen en voor een diepere slaap. Anderzijds omdat sporten de eventuele werkstress tegengaat die jou of je medewerkers wakker houdt. Ook is sporten en ondernemen fijn vanwege de enorme uitlaatklep en laat het stofjes als endorfine en adrenaline vrij.

3. Betere werkhouding
Herken je het gevoel dat je niet meer weet hoe je moet zitten na een paar uur werken? Lang zitten en passieve werkzaamheden zijn funest voor een lichaam. Mensen hebben primaire bewegingspatronen die allemaal draaien om veranderende bewegingen. Door veel zitten en spanning verslappen deze patronen. Met sporten en ondernemen, met name krachttraining en stretches, kun je deze patronen weer versterken. Dit zorgt voor minder werkgerelateerde lichamelijke klachten als RSI en overbelasting.

Lang zitten en passieve werkzaamheden zijn funest voor een lichaam.

4. Saamhorigheid en competitie
Uiteraard hoef je het sporten en ondernemen niet alleen tot jezelf te betrekken. Ook werknemers zijn van harte welkom. Samen is tenslotte leuker dan alleen. Bovendien: wanneer jouw bedrijf, afdeling of team bij ons komt sporten wordt het saamhorigheidsgevoel alleen maar versterkt. Er worden ervaringen gedeeld (tijdens en ná de training) en het competitiegevoel wordt aangewakkerd. Waarna jij en je medewerkers er weer vol tegenaan kunnen.

Zijn we wakker?

En: hebben we je na bovenstaande vier punten weer wakker geschud? Fijn! Neem dan contact met ons op of bel 06 150 716 49 en vraag naar Rik.

Share this post
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin