Sencoaching Amersfoort bij Personal Training Club PTone

Personal Trainer Amersfoort FabianWil jij je training upgraden? Sencoaching combineert trainen met psychologie en draait om beïnvloeden van gedrag. Met Sencoaching krijg je meer grip op jouw optimale prestaties binnen én buiten de sportschool. Waarom dit handig is? Omdat mensen op den duur hun eigen gedrag en gewoontes ontwikkelen; de zogenaamde ‘automatische piloot’. Dit kan soms handig zijn, maar soms kan het ook flink tegenwerken. Bij het sporten, bijvoorbeeld. Gelukkig is dit gedrag te trainen met Sencoaching. Tijdens het sporten komt je gedrag naar voren; de coach maakt jou hiervan bewust en geeft je oefeningen om het gedrag dat anders kan, te verbeteren. Dit is onderdeel van de workout in de gym. Jouw gedrag is de sleutel tot het succes wat je hebt met jouw trainingsdoelen én je persoonlijke doelen. Daarom zeggen wij: ‘Let your workout make sense’.

Hoe ziet een training met Sencoaching eruit?

Trainen met een Sencoach duurt iets langer dan een reguliere personal training sessie. Deze tijd gebruiken we om stil te staan wat er tijdens een oefening gebeurt en om een koppeling te maken naar situaties uit jouw dagelijks leven.

Even een voorbeeldscenario:

Cliënt A. heeft last van stress op zijn werk maar weet niet helemaal hoe dat komt. Hij is ondernemer en heeft veel opdrachten, het gaat dus goed met zijn bedrijf. Tijdens de workout met Sencoaching geeft de coach hem de opdracht om zelf het aantal herhalingen te bepalen met een gewicht wat hij redelijk makkelijk kan tillen. Cliënt A. besluit 3 sets van 20 herhalingen te doen. Dit blijkt veel te veel, waardoor de oefening verwaarloosd wordt en de coach uiteindelijk moet ingrijpen om blessures te voorkomen. Cliënt A. is ontevreden over zijn prestatie. De coach bevraagt hem op zijn gedachten voor, tijdens en na de oefening. Samen met de coach komt A. tot de conclusie dat hij zichzelf heeft overschat. Van te voren had hij dit niet gedacht van zichzelf, hij is immers een succesvolle ondernemer en heeft zijn leven goed op de rit. Toch kwam in de oefening ander gedrag naar voren. De coach laat A. de oefening nog een keer doen, maar dit keer overschat hij zichzelf niet. Dit resulteert ook in een meer tevreden gevoel. Na de workout bespreekt de coach dit nog na met de cliënt. Ze bespreken dat de positieve kant van A.’s gedrag is dat hij de lat hoog legt en daardoor ook veel resultaten haalt. De negatieve kant is echter dat hij situaties wel eens overschat en daardoor stress ervaart. Hij krijgt de opdracht mee om de komende week een aantal situaties kort op te schrijven wanneer hij dit gedrag weer herkent. Zo kan hij zijn kwaliteiten inzetten waar nodig, maar beschikt ook over de capaciteit om gas terug te nemen voor een beter resultaat.

Let your workout make sense

Deze manier van trainen past bij de ‘Let your workout make sense’-filosofie van Sencoaching. Sencoaching gelooft in de kracht van bewegen. Talloze onderzoeken hebben uitgewezen dat lichaamsbeweging gezond is, prestaties kunnen verbeteren en veel problemen kan verhelpen of voorkomen. Met Sencoaching krijg je deskundige begeleiding in de sportschool door Psychomotorische coaches. De trainingen zijn er op gericht om jou iets te laten ervaren wat je later zelf toe kan passen, terwijl je óók je lichaam en spieren traint. Na een traject met Sencoaching kun je dus gewoon door met zelfstandig trainen of onder begeleiding van een personal trainer. Door middel van online coaching kun je gemakkelijk evalueren met je coach als je dat toch later nog even nodig hebt.

Sporten is goed maar bewust sporten is beter!

 

Geïnteresseerd in Sencoaching van Personal Trainer Fabian? Neem contact met ons op en we blokken meteen even je agenda ;).

Test je gezondheid, vraag de Health Check aan!

Meld jezelf en je collega’s aan voor de gratis Health Check! Tijdens deze check voeren we een vetmeting uit en geven we je persoonlijke lifestyle- en voedingstips.

Vul hier uw bericht in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Maxime Pieters traint bij PTone in Amersfoort

“Juist als ondernemer goed voor jezelf zorgen”

– Maxime Pieters, Communicatieadviseur en eigenaar Pieters Communicatie

Lees meer reviews